FILM och TEATER

TIDIGARE PRODUKTIONER

Inspelning från sommaren 21

Tidigare i somras anlitades jag bl.a att filma en "bakomfilm" vid Camilla Liljestrands inspelning av filmen Radioskugga. Se film om inspelningens FAD här, och om filmens fotograf här. Filmerna är redigerade av Camilla.

Var även inspelningsledare på Kevin Gaters film Know Me Down. Roligt! 


TIDIGARE ARBETEN och PROJEKT

FILMER 

STOLARNA         

Regi och manus för en vinjett film till Stocka filmfestival 2008.


SAMS ORKESTER

Regi. Efter ett manus av Olof Wretling, om en oväntad musikalisk duell mitt i centrala Umeå. Premiär Umeå Filmfestival 2002. Visad på Clermont Ferrand internationella kortfilmsfestival 2003, samt ett 10-tal andra filmfestivaler i världen.


TIDEN FINNS I VÅRA HJÄRTAN

Regi och produktion. En kort dokumentär om Ulf Nygren, en stressad lantbrevbärare och hans väntande kunder i byarna. Samproduktion med SVT Umeå och Film i Västerbotten. Visad på Umeå Filmfestival och SVT vintern 2001.


DANSEN PÅ SKIRVINGEN

30 minuters dokumentär om konsten att roa sig i Västerbottens inland. Premiär Umeå Filmfestival och visad på SVT 1999.


JACQUELINE

30 minuters dokumentär om Jacqueline Hårdstedt revolterade som tonårig prästdotter mot sin far, hans gudsbild och religionens förtryck. Visad i SVT augusti 1998, Umeå Filmfestival 1998 samt i TV kanaler i hela Skandinavien.

"En gudomlig komedi, fylld av livskraft" Leif Furhammar, DN 1998.


MINA OCH KÅGE

Barnfilm 1997 efter en bok av Anna Höglund med samma namn. Premiär på Göteborg Filmfestival 1998. Visad i SVT augusti 1998.

TEATER

MOWGLI - vem du än är, var du än är.

Manus, regi och musik. En familjeföreställning baserade på Kiplings böcker om Mowgli. Föreställningen spelades på Järnverket i Iggesund hösten 2018 med ett 50-tal skådespelare och musiker från Tingshusteatern 2018.  Läs mer här.

"Fartfylld, humoristisk och musikalisk - lite kuslig ibland men med ett tydligt budskap om flyktingens rätt att accepteras och vara en del i samhället. Tingshusteaterns familjeföreställning Mowgli värmer hjärtat". HT sept 2017.

SPÄNNING PÅ SPÅRET

Idé och regi. Familjeföreställning med tågrån eller fritagning på rälsbussen på Dellenbanan. Publiken blev också förhörd med poliser och ritade porträtt av skurkarna. Med amatörer i Tingshusteatern. 2015 - 2016. Läs mer här

"Galet, roligt och en dos överraskningar. Lägg till det en historia fylld av brott och komplotter och krydda med det skramliga ljudet av en rälsbuss. Där har du det framgångsrika receptet på Spänning på spåret, en succé som krävde nya upptåg". HT - juni 2016.

DELSBOSTINTAN - levande adventskalender 2015.

Idé, manus och regi. En kort scen mellan 1 - 24 december om Delsbostintan med amatörer i Tingshusteatern. Framförd på olika platser i Delsbo under december 2014, samt på en Sopplunch i Hudiksvall våren 2015. Lyssna på inslag från Sverige Radio här.MIN VÄN STRINDBERG

Idé, manus och regi. En brokig föreställning där Nathan Söderblom berättar om sin vän August Strindberg. En historia om vänskap, samhällskritik och olycklig kärlek. Med proffs och amatörer i Tingshusteatern Delsbo, 2013.

********
HUMLANS FLYKT

Dramatisering och regi. Dramatiserade Göran Tunströms novell "Liten Salongsmusik" regisserade sedan pjäsen i Delsbo med amatörskådespelare. Spelad i Delsbo och Hudiksvall. 2010

TJÄNSTER

Söker du en regissör till ett teater eller filmprojekt?
Någon som skriver ett manus?
Eller en pedagog?


Regissör

Att arbeta som regissör innebär för mig att vara en arbetsledare och en historieberättare. Jag har under åren regisserat både film och teater. Mestadels med egna historier men även i uppdrag av andra. Om du är intresserad av att läsa mer om hur jag arbetar och vilka tankar jag har kring arbete som regissör kan du läsa vidare här:


PEDAGOG

Jag är utbildad mediepedagog på Dramatiska Institutet och lektor i Visuellt berättande. Under åren har jag undervisat dramaturgi, manus och bildberättande på grundskolan, universitet och folkhögskolor. Om du är intresserad av att anlita mig som pedagog eller föreläsare - kontakta mig.


FILIBOM AB
Lisette Boman
Allsta 530 
853 58 Sundsvall
070 - 308 34 53
lisette@filibom.se